fredag 24. juni 2011

Kan noen gi meg klarhet?

Som vordende mor, og enda mer vordende føder, er det noen ting jeg lurer på.

På film er det alltid snakk om håndklær og varmt vann i forbindelse med en fødsel. Det virker tilsynelatende som man ikke trenger annet for en vellykket fødsel. Men hva gjør man med det varme vannet og håndklene?
Må vannet være kokende, eller kan det være lunka? Eller må det i alle fall ha kokt en gang, sånn at det er helt rent? Og hvor store mengder er det snakk om? Holder det med en termos, eller en termokopp, eller må man ha en svær badebalje?

Og håndklene? Hvor store må de være? Er det greit med håndhåndklær? Eller må det store dusjhåndklær til?

Og disse håndkleene, blir de skitne? Ødelagte? Kan man bruke de igjen? Er det en anledning til å bruke de virkelig fine håndklene, siden det er en stor begivenhet, eller vil man helst bruke de gamle slitte, slik at de kan kastes rett etterpå?

Jeg ville satt veldig stor pris på om noen kunne komme med noen innspill, opklarende tanker eller klare svar rundt dette?

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanskje man skal desinfisere babyen før du får han/hun på brystet, derav det varme vannet. Regner med at en balje med plass til ca 4 kg baby er greit, for man kan jo legge babyen oppi der først. Håndklærne må være såpass store at man kan pakke inn hele babyen, sånn tilfelle babyen ikke ble helt ren???

Anne-Lise (også ofte kalt Anne Lene;))